cari lew ape rase nak carik

Pembaca Setia HOHO...

Wednesday, 17 February 2010

Sunyi

Well ari senin ari tue aq ari Kedua Raye Cine aku pg tu nak tidow sepanjang ari jew resenye.... Tp pg tue abah ajak g jalan2 kat KL aq mule mlas tapi bile aq denga kate nak tengok koputer aq terus pikir sepuloh kali dan akhirnye ikut gak...

jadi sepanjang perjalanan aq serikan ngan air liur basi sebab penat bangun tidow sampai la ke destinasi nye

jadi sesuda sampai jew ketempat LRT pertama aq rase cam bese jew walaupun kali petama nek sebab ape yang membuat aq ikut hanyala nak tengok kopute jew

tapi bile sampai ke stesen petukaran LRT,KOMUTER pergh itula yang aq x kan lupe buat selamanya....
Kali pertama komuter tue sampai penuh dye pergh... hanya tuhan jew yang tau...
abah mula putus harapan dan mengambil keputusa tuk tunggu lg satu... 50 minit kemudian...
sampai la lag satu same gak keadaan nye penuh sekali tapi kami sekeluarga berjaya masuk n mula situasi yang kurang menyenangkan Himpit sini Himpit sana, PELUH, ekkk...
Kebetulan plak komuter tue aircond tu rosak pergh... aq cuba kosentrat chi dalam badan supaya x pengsan abah lak x tahan ingat nak kuar kat stesen kedua tapi mak cuba bagi semangat n kami terus kan ke mid valley megamall...

sesampainya kesana kami pun berjalan n jalan n jalan pegi cam2 tempat kat situ sehingga lar... aq jumpa syurga ku bahagian pengedar2 komputer ACER,DELL,HP, n more tapi memang mengecewakan harapan ku punah bila melihat SEMUA kedai komputer TUTUP... tak da satupun yang bukak kecewa nye aq punah senua harapan ku... penat-penat aq melepaskan nikmat tidow kat uma kecundang melihat grill kedai2 komputer tutup x bukak huhu.. :-(

adiq aq lak dedua happy sebab dorangnye desire nak buku dapat pabila melihat kedai dorang bukak aq lak sediw x dapat ngok aq nye bahagian, asiq aq lak gembira sampai sesat kat dalam kedai buku MPH tu besa n penuh dengan buku....

tapi lepas tue kami sume pegi alamanda and still the same TUTUP nasib bek kami sekeluarga g carefour jumpe la aq ngan idaman aq yang ke 120 iaitu pendrive... dapat aku li pendrive 4 GB ok la.. n bagus gak aku dapat lg mahal dari adiq2 aq hehehe... ;p

n aq blek ngan happy...

keesokan harinya aq tak uat pape pada siang tapi tiba waktu malam x sangka aq akan berkaraoke best giler sampai kul doblas nyanyi mcm2 melalak kami semua kat dalam 2 tak sape kisah n aq g uma abg yang sekerja ngan ku aq lihat CPU dye baru beli pergh kalu aku dapat gitu janji x kuar umah lagi dok melepak kat uma jew sebab mcm2 game ley letak ngan grafik tinggi perghh.... sape yang minat kompute pun mele sey tengok komputer abg yang lg satu plak bukan meleleh lag nak sentuh dye pun menggeletar takut rosak MAHAL beb... bukan mura...

ari nie lak x da pape yang bes just arinie happy sebab adiq angkat contact kembali soo... aku x rase sunyi lagi emmm... kan bes ada adik laki yang tak jau umo ngan aq hmm... tu la kenyataan..

well that for today...

no reading just experience lonely_virgoboy92

Sunday, 14 February 2010

Cuti pertama masa keje...

Wow memang best giler laaa cuti kali nie memang dinantikan tidow lambat bgun lg lambat hehehe
sok nak g jalan2 tak nak kemane tapi bejalanla nanti kekadang aq rase nk g jaln jauh dari tempat nie tapi x tau laa...
hmmm... perasaan SPM kembali lg dan aq tak tau nak uat pe gementar la.. x tau la rase cam memang ada perkara yang pasti mengejutkan aq aku cuma harap aq dapat apa yang aq nak dan usahakn camane eak... lgpun aq ingin sekali nak gembirakan mak 8A's itu la target aq mase aq tingkatan 4 sampai amik SPM skunk nie just wait for the result kenangan aq bersama rakan xkan pulak aq lupakan and skunk pulak tenga risau U mane nak terima aq dengan markah koko x da langsung.... plzzzz.... camane aq nak masuk nanti... kalu dye minx camane huhuhu :-(

18 haribulan nie lak aq nak li no. pin tuk masuk politeknik hmm.. x tau la nasib aq kemane lepas nie... tapi yang penting cuti nie aq akan manfaatkan tuk carik duit well kerja skunk nie memang ok la ngan aq memang akan banyak cabaran akan datang tapi aq pasti aq akan mengatasinya dengan bijaksana k got to out now

Gong xi Fa Cai

RESULT SPM HELP !!!!!!



yes akhirnya aq cuti selama satu mingu ngeee best giler...
n most the day banyak gak aq jumpe orang dari masa lampau,,,,, LAMPAU

mase malam semalam aku jumpe nan sorang bro(nama nye HADI) lg actually aq da x ingat da masa silam aq jadi memang aq x tau apa2
tapi si apit beria nak ngingatkan aq well at least i'd tried to remember n lg ari nie memang x banyak customer datang tapi penat gak kemas2 barang n pasang cket2 laptop yang kosong dan aq bedebar ari nie coz makin lama aq pejm clik da nak sampai harinya PENENTU MASA HADAPAN aq result SPM.

tapi banyak gak memori aq datang kembali... rasa seronok ble kembali ke zaman kanak2 dulu huisyhh... walau pahit tapi kenangan manis mesti la ada hmmm...

aq rase ingin datang ke zaman tu hehe...

hmmm

.... kenangan itu adalah bende paling berharga bg aq KAWAN....

kenapa laaa... orang selalu menilai dari gaya dan penampilan kita

tapi bg aq itu sume x penting, yang penting adalh apa yang mereka mampu lakukan dan fikirkan... ada manusia yang nampak tampan dan gagah tapi berfikiran sempit dan tahu melayan nafsu, ada gak yang lembut dan bercakap seprti bukan diri dia sebenar tapi berfikiran jauh dan bijak, kasihan mereka nie berada dalam dunia realistik yang hanya menilai daripada paras rupa saja hmmm.... well aq dalam kategori yang kedua tu laa... but it's ok with my self motivation harap ia dapat bertahan selagi aq masih hidup inilah ujian seumur hidup bagi aq.. k got to go

Wednesday, 10 February 2010

Konfiusi

ermmmm...
hari nie nak kate camne eak...
memang plan aq berjaya aq da diam buat satu ari
walaupun aq tau aq tak patut uat camtue tapi aq rase aq kene uat camtue sebab da telalu lama aq asyik bergmbira rasenye teori "fun in work" aq tak berjaya keje nie da jadi satu perkara yang membosankan.... tapi aq inginkan sasuatu yang len aq ingin mengubah keadaan tempat tue menjadi sesuatu yang best terlihat senyuman sentiasa tapi aq tak berjaya

dan mulai saat nie tapi rasenye tak lame je... aq akan jadi seorang pendiam seperti diri aq yang sebenar, just me out there a loner...

hmmm... aq x nak tapi aq kene buat jugak tak tau kenapa hati nie yang suruh jadi seorang yang menyendiri... mungkin sebab mungkin aq takut...

takut terlalu rapat ngan bg don ngan apit so pape pun aq stand in my own now... aq xkan bagi tau masalah aq sebab...

AKU PUN X TAU MASALAHNYE APEW...

aq tak sepatutnya belakon karakter yang aku sentiasa menggembirakan orang, sebab aq tau aq x mampu nk melakukanya...
rasenye aku akn jadi diri aq yang sebenar saje dari jadi seorang yang periang kerana aq x mampu menjadi sesiapa pun di dunia nie aq hanya perlu jadi diri aku yang sebenar....
lg pun ari nie x banyak keje yang aq buat memang lengang ari nie bese lar.. nak tahun baru cina hampir 83% kedai akan tutp heheh... mane aq nak carik mkan nanti huhuhu... ;-p
puasa satu ari hahha...
ari nie pun banyak gak aq layan member ari nie nani, kak tiqa, kat ym...
td plak faiz ab rahman n kirin datng nak isi borang IPTA yela bab IPTA ne aq pun da daftar da
course yang aq amik memang tak lepas daripada Komputer dari pilihan satu sampai lapan...
Impian aq.... aq nak uat operating system sendiri... nak suro sume orang malaysia nie pakai... heheh bukan malaysia jew tapi seluruh dunia kalahkan microsoft hahahaha.... gurau je... tapi tak pe kan brangan skali skala hehehe..... hehehe... k ar need to ngok citer avatar lat air bender out...
no read copy just exprience lonely_virgoboy92

Tuesday, 9 February 2010

Minggu yang kurang bek huhu :-(











Wow hari nie memang banyak perkara yang kurang memuaskan berlaku larr...




minggu memang kurang bek cket




apa pun aq itu semua dugaan dan ujian




lagi pun hari semalam memang lagi bengang sebab x tau pun yang CPU tue kene buat cepat




sekali datang customer tue perghhh....




ayat dye... bagaikan tamparan, rase nak tendang jew , x pe aq budak nek kene saba, saba tapi nak buat camne customer pun keje dye perli owang bese lar keje loyar memang la...








well today pun agak murung cket sebab, stress




yela keje sebagai technician komputer bukan senang, kene ikut kehendak customer, semakin lama aq keje kat kedai pengedar komputer nie aq semakin faham dengan dunia perniagaan




in simple word for busness is booooooooooring,








hmmm aq lihat gak kat kedai tue ibarat sebuah syarikat yang besar dan penuh ngan kerja,




walaupun kedainya tepelesuk dalm dan jauh dari bandar tapi kesibukkan kat situ memang sebijik macam syarikat yang penuh ngan kerja,




aq respek n tabik abih ngan semua pekerja kat dalm tue




well walaupun hanya 3 orang yang berkrja tapi task n job yang dorang yang kene buat 2 mcm 10 orang nye tugas..








karang nanti ada yang kene uat resit, ada yang kene tampal sticker waranti, ada yang ngah daftar orang nye internet STREAMYX memang lar skunk nie kan senang nak on9...




karang ada yang ngah betulkan komputer, pasang komputer baru, hantar barang customer,




n more I just can't believe how the workers in there work in just 3 people...








n banyak aq timba ilmu yang baru kat situ yang tak pernah aq bayngkan memang sungguh seronok bila melakukannya best giler well for me laaa...








but apa pun terjadi aq tetap nak terus berkerja kat situ kerja aq nie memang penuh ngan cabaran yang kita tak pernah jumpe dan akan jumpe pada masa kita dewasa nanti..








n one more anak majikan aq tue... memang complicated cket arr... dye makin errr... ntah lar... nakal cket kot mcm aq gak... hehehe




hmmm.... n hari nie banyak gak wrong yg aq wat cam sala letak barang well hampir nak bg yang termhal punye procesor td... fuhh.... nasib bek MR. PANG(dye lar majikan aq) nampak kalu x abih gaji aq bulan nih huhuhu menangis tak belagu..
n bg don, bg apit dye, byak menolong aq dalm dunia komputer nie...




emmm... sebena nye walaupun aq dalm bidang komputer tapi dunia aq ngan keje nie memang berbeza... aq belajar untuk megurus, memasang, ALAT KOMPUTER, tpi dunia aq hanya membina program untuk komputer well, bill gates n ken thompson bukan adik beradik k...
n aq x sangka aq dapat merasa kasih dari seorang abang yang aq inginkan bg don memang sorang yang bek hati n coooollll orangnye, bg apit lak,well dye x suka panggil dye abg, well more like frens but it ok... saje nak tengok dye ada ciri seorang abang ke x... tapi aq rase dye ada... hmm... MR. PANG n MISS TEONG memang sunguh bek ati, dorang jaga hati staff2 dorang supaya x bosan duk melepak kat dalm tue ada jew keje dye bg... well no work no pay no fun, hehe... :-)
jadi aq tetap akan teruskan hidup nie n I like it ...
no reading just experience by lonely_virgoboy92....